American Express har ett initiativ som de kallar för ”Dining by Amex” där man som American Express Platinum-medlem får förmåner på utvalda krogar både hemma i Sverige och utomlands. Över ett helt år är förmånen värd 7000 kr och bara genom den här förmånen betalar kortet för sig själv.

Vad är Dining by Amex?

Dining by Amex gäller endast American Express Platinum-medlemmar och består av två förmåner:

Förmån 1: Kostnadsfri 2-rättersmiddag, tre gånger per år på utvalda krogar – värde 3 000 kr/år

Som Platinum-medlem får du och en gäst en kostnadsfri 2-rättersmiddag på utvalda restauranger. Erbjudandet kommer vara tillgängligt tre gånger om året och varje gång ska det vara tillgängligt under två månader. Jag värderar de kostnadsfria middagarna till 1000 kr per gång, dvs totalt 3000 kr per år i ytterligare värde för Platinum-medlemmar.

Förmån 2: 4 000 kr i cashback på restaurangbesök – 2 000 kr i Sverige, 2 000 kr utomlands

Som Platinum-medlem får varje år dessutom möjligheten att få cashback i form av en kreditering på ditt Amex-konto. I den här kampanjen ingår det 1 400 restauranger i 20 länder världen över. Fullständiga listan av deltagande restauranger hittar du här.

Middag på Cocotte i Bangkok
Jag använde en del av min utlandskredit på en fantastisk entrecote på det franska steakhouset Cocotte i Bangkok

Halva beloppet (2 000 kr) kan användas på deltagande restauranger i Sverige och halva beloppet kan användas på deltagande restauranger runt om i världen, t.ex i USA, Italien, eller Singapore. Du behöver inte använda upp hela beloppet på en gång utan du kommer få krediteringar på ditt konto upp till beloppsgränsen. Du behöver registrera dig för det här erbjudandet, vilket du gör genom Amex Experiences-appen, se nedan.

Så här har erbjudandet sett ut

Båda erbjudandena kräver att man använder sig av Amex Experiences-appen. Om du inte har den kan du ladda ner den till iPhone här och till Android här

I appen hittar man två erbjudanden: ”Middag för två? Vi bjuder”, samt ”4 000 kr tillbaka på notan”, där man får mer instruktioner på hur man nyttjar erbjudandet.

Vilka restauranger gäller förmån 1 (kostnadsfri 2-rättersmiddag) på?

Den här förmånen återkommer tre gånger per år och varje omgång är det olika krogar som deltar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Erbjudandet gäller alltid söndag till torsdag.

Sist jag nyttjade erbjudandet var det Brasseriegruppens restauranger som var tillgängliga i Stockholm, dvs nedan restauranger:

 • East
 • Pas d’Art
 • Trattorian
 • Prinsen
 • Il Tempo
 • Villa Godthem
 • Gastrotek Zink
 • Ricordi
Vi åt på Villa Godthem

Första gången jag nyttjade den här förmånen åt jag och min sambo på den anrika restaurangen Villa Godthem som ligger på Djurgården. Vi båda tog kantarelltoasten till förrätt och planksteken (som uppfanns här) till huvudrätt. Om vi hade betalat för dessa fyra rätter kontant hade vi behövt betala cirka 1000 kr totalt.

Gratis kantarelltoast på Villa Godthem
Gratis plankstek på Villa Godthem
Bra att veta
 • Dining by Amex gäller endast en gång per Platinum-konto och ska nyttjas av huvudkortsmedlemmen.
 • För den första förmånen med valfri 2-rätters, tre gånger per år, måste du boka via en särskild länk som finns i Amex Experiences-appen. För den andra förmånen måste du debitera beloppet till ditt Amex Platinum, samt registrera dig för erbjudandet.
 • För förmån 1, måste allt utöver de två rätterna (t.ex dryck) betalas för av dig. Amex tar en administrativ avgift på 0,15 kr på plats.

Sammanfattning

Dining by Amex är en fantastisk förmån som adderar ännu mer värde till det fantastiska Amex Platinum-kortet. Bara genom den här förmånen betalar kortet för sig själv, och då tar jag inte i beaktande många av de andra fantastiska förmånerna, som t.ex hotellstatus, loungestatus, försäkring och andra förmåner som du hittar här.

 

Av

14 Kommentarer

  • Damon Svara

   Hej, tyvärr tror jag inte att de kommer släppa något liknande till SAS Amex 🙁

 1. Tack för du delar med dig. Konstigt att A mex inte har skickat detta till mig? Hur fick du reda på det? Ska prova Prinsen nästa vecka!

  • Damon Svara

   Hej! Amex Experiences-appen skickar notiser när det kommer nya kampanjer. Ladda ner den!

 2. Hej!
  Jag är lite intresserad av skaffar mig sas- kortet men vi är 4 personer i familjen. Är det då bara 2 personer som kan utnyttja poängen?
  Mvh jenny

 3. Vi provade Prinsen och det var 💯. Riktitg trevligt med cashbacken, ska användas flitigt i sommar:)

 4. Åh så glad att se att Brasserie Astoria är med på 2000 kr erbjudandet, älskar det stället

  • Damon Svara

   Hej Maria, jag håller med. Jag vet att många personer som bor i städer där det inte finns restauranger nyttjar de på t.ex weekendresor till Stockholm. Och utlandskrediten går ju fortfarande att nyttja. Håller tummarna att Amex lägger till fler städer snart!

Skriv en kommentar