En av de bästa förmånerna som kommer med SAS Amex Premium och SAS Amex Elite är den s.k. Amex 2-för-1 vouchern, vilket ger 50% rabatt på en valfri bonusresa med SAS eller Star Alliance. I den här artikeln går jag igenom allt du behöver veta om den här förmånen.

Vad är Amex 2-for-1?

Amex 2-for-1 är en rabattvoucher som du får genom ditt SAS Amex Premium eller SAS Amex Elite. Den ger dig möjligheten att få 50% rabatt på valfri bonusresa för upp till två personer. Det innebär att om du reser själv så betalar du halva poängpriset och om ni är två som reser så betalar ni enbart för en person. Förmånen gäller både på flyg hos SAS och Star Alliance.

Det här är en fantastisk förmån. Och en som jag nyttjar varje år. Jag värderar vouchern till 15 000 kr då man kan få såpass bra utväxling för den.

Prisexempel med Amex 2-för-1
Amex 2-för-1: Turkish Airlines Business Class
Vi åkte nyligen till Cancun i Mexiko tur och retur i business class med vår Amex 2-för-1 och betalade 130 000 poäng för två istället för 260 000 poäng

Reser du själv kan du med rabattvouchern åka till Nordamerika (inkl Mexiko) i Business Class med Star Alliance för endast 65 000 poäng (ordinarie pris 130 000 poäng), eller till Thailand med 82 500 poäng (ordinarie pris 165 000 poäng). För fullständig lista av Star Alliance-priser som du får till 50% rabatt med vouchern kan du klicka här.

Vouchern funkar också på SAS egna flyg, och där kan du med 50 000 poäng (ordinarie pris 100 000 poäng) åka i Business Class till USA eller Asien.

Om ni är två som reser är det bara att dubbla antal poäng som krävs.

Hur tjänar jag en Amex 2-för-1?

Du har möjlighet att tjäna en rabattvoucher per år om du har SAS Amex Premium och två stycken rabattvouchers per år om du har SAS Amex Elite. För att få en Amex 2-for-1 behöver du spendera beloppen nedan på ditt kort under ett kalenderår (1 januari-31 december):

 • SAS Amex Premium: Voucher uppnås vid 150 000 kr spenderat under ett kalenderår
 • SAS Amex Elite: Första vouchern uppnås vid 150 000 kr spenderat under ett kalenderår; andra vouchern uppnås vid 300 000 spenderat under samma kalenderår

Vouchern du tjänar är giltig innevarande år + 1 år. Om du exempelvis tjänar in vouchern under 2022 är den giltig fram till 31 december 2023.

Jag har svårt att spendera dem beloppen, finns det något hopp för mig ändå?

Om man slår ut 150 000 kr på 12 månader så är det 12 500 kr per månad. Med det sagt, är det inte helt ovanligt att man inte har det spenderingsmönstret. Hoppet är inte förlorat. I den här artikeln har jag berättat mer om hur man kan ”skapa spendering”, där man bl.a utöver att lägga allt man kan på sina Amex-kort, kan använda sig av tjänster som Billhop eller Betalo för att betala fakturor med sitt kort.

Sammanfattning

Amex 2-för-1 är en fantastisk förmån som ger 50% rabatt på valfri bonusresa med SAS eller Star Alliance för upp till två personer. Vouchern tjänar du genom att spendera på ditt SAS Amex Premium eller SAS Amex Elite.

Av

10 Kommentarer

 1. Tack för en bra blog! Hur länge gäller Amex241 efer att man tjänat in den?

  • Damon Svara

   Hej, tack :)! Jag har lagt in en del om det i artikeln nu men vouchern du tjänar är giltig innevarande år + 1 år. Så om du tjänar den i år är den giltig till 31 dec 2023.

 2. Tack för dina tips. Bokade Panama i höst för 65k poäng och en voucher. Med Turkish. Ska bli roligt

 3. Kan man få 3 vouchers per år om man har både Elite och Premium?

 4. Hej och tack för att du delar med dig av din kunnighet inom ämnet! Nybörjarfråga: Om vi lyckas få en Amex 2-for-1 och med hjälp av den gör en bonusresa, får vi då också baspoäng för själva resan?

  • Damon Svara

   Hej! Tack! :). Man får inga baspoäng för bonusresor.

 5. Hej,

  Jag har Amex premium, har svårt att se i år att jag kommer att uppnå att handla för 150 tkr. Men vad händer om jag köper en dyr flex flygbiljett på något flygbolag med fri återbetalning, så jag kommer över 150 tkr och sedan avbokar. Man får väll vouchern direkt? Eller tar de tillbaka den när jag kommer under ingen om det är under samma år? Om de gör det vad händer om jag köper biljetten i tex december och begär återbetalning i januari?

  • Damon Svara

   Hej William. Jag har tyvärr ingen erfarenhet av detta och skulle rekommendera emot att sätta detta i system. Det jag gissar händer är att om du är i ett existerande kalenderår att de tar tillbaka vouchern, och om du är i ett nytt år, att du måste spendera ännu mer för att nå den nästkommande år. I värsta fall kan Amex avsluta ditt medlemskap i programmet.

Skriv en kommentar