I min nybörjarguide berättar jag om de många sätt som det finns att tjäna poäng på. Ett av dessa sätt har varit att kunna tjäna poäng genom vanliga vardagsköp hos restauranger och butiker som är anslutna till Eurobonusprogrammet och som ger extra poängintjäning. Det finns mycket poäng att hämta från vardagsköp – oavsett om det är en ny parfym man köper på Åhlens, eller på veckans restaurangbesök. SAS har nu valt att underlätta poängintjäningen ytterligare. Denna tjänst har tidigare funnits men man har då behövt visa upp sitt Eurobonus-kort i kassan, och dessutom ha koll på vilka restauranger och butiker som är anslutna till programmet. Nu är processen mycket enklare – du får extrapoängen per automatik förutsatt att butiken är ansluten. Du registrerar dina kort till tjänsten en gång – och sedan slipper du tänka på det. Poängen kommer in per automatik!

Hur funkar Eurobonus Everyday?

Du kan ansluta valfritt Visa, Mastercard eller Amex-kort. Det behöver inte vara ett SAS-brandat kreditkort. Det innebär att du kan tjäna poäng även genom ditt vanliga debetkort från din bank genom Eurobonus Everyday. Om du däremot använder dig av ett SAS Amex eller SAS Mastercard, så tjänar du poäng två gånger. Du tjänar poäng en gång för att du gjort ett köp hos en ansluten butik eller restaurang, och sedan tjänar du poäng som vanligt för varje 100 kr som du spenderar med kortet.  Med andra ord dubbeldippar du och tjänar poäng två gånger – bra va?

Låt oss ta ett exempel – ett besök på restaurangen Farang:

Restaurang Farang - poängintjäning
Den populära fine dining-restaurangen Farang som serverar asiatisk mat är ansluten till programmet

Farang är ansluten till Eurobonus Everyday, och ger 50 poäng per 100 kr spenderat hos dem. Om jag vid ett restaurangbesök spenderar 2000 kr hos dem, så skulle jag tjäna följande:

För mig som har ett SAS American Express Elite Card tjänar jag alltså 1 400 poäng på ett restaurangbesök på Farang där jag spenderar 2000 kr.

Hur lägger jag till mina kort?

Lägg till dina kort till Eurobonus Everyday
Du kan enkelt lägga till dina kort hos Eurobonus Everyday

På SAS Eurobonus Everyday’s hemsida kan du både ansluta dina kreditkort till tjänsten och också kunna se vilka butiker och restauranger som du kan tjäna Eurobonuspoäng hos.

Så här enkelt kommer du igång: 

 1. Logga in på SAS Eurobonus Everyday här.
 2. I inloggat läge klickar du på ”Lägg till kort” och följer instruktionerna.
 3. Repetera tills samtliga av dina betalkort är anslutna till tjänsten.
 4. Klart! Nu får du automatiskt poäng från köp som görs hos anslutna butiker.

Fullständig lista på samtliga butiker och restauranger som är anslutna till programmet och som ger dig extrapoäng hittar du här.

Sammanfattning

Det här är i mina ögon en väldigt bra förbättring från SAS sida. Genom att registrera dina olika betalkort till SAS Eurobonus Everyday så kan du kamma hem många extrapoäng som du annars hade missat. I och med att processen är helt automatisk behöver du inte göra något annat än att betala som vanligt. Jag rekommenderar samtliga läsare att registrera sina kort då det inte kostar något. Och som vanligt: vid större restaurangnotor, se till att det är du som får betala och att andra får Swisha dig. Det finns många poäng att hämta genom det.

Av

17 Kommentarer

 1. Hej hej, vet du om det funkar bara med sas egna kreditkort eller funkar alla kort ?

   • Upptäcker dom inte att man ”dubbel dippar” om man handlar med ett SAS Everyday anslutet SAS mc ?

    • Damon Svara

     Hej Rasmus! Det är helt enligt reglerna, och alltså helt okej att ”dubbeldippa”. Kör hårt!

 2. Använt detta ett par dagar nu efter jag fick e-post från SAS. får in poängen snabbt (Y)

  • Damon Svara

   Hej, i dagsläget funkar detta i de nordiska länderna.

 3. innan man kunde koppla ihop kortet tog jag årets julbord på jobbet med mitt kort. Fick 18 000 extra poäng genom det, för restaurangen gav 150 poäng per 100 kr. riktigt bra faktiskt

  skönt att detta nu är automatiskt:P

 4. Vilka superbra tips!!! Har spenderat flera timmar och lärt mig hur mycket som helst:-) Dock försökte jag precis koppla mitt SAS American Express Elite Card till mitt Eurobonus konto via Eurobonus Everyday men det fungerar inte…kanske något de har ändrat på?

  • Damon Svara

   Hej Tina, det ska fungera utan problem. Vad får du för felmeddelande?

 5. Hej,
  Jättebra guide! Jag tycker EB och Amex är ganska snårigt. Jag och min sambo har Amex EB premium ihop, dvs ett är extrakort så vi samlar poäng ihop, och det är kopplat till mitt EB konto. Kan man lägga till även hans vanliga mastercard kort för att inte missa de poängen eller är inte det tillåtet? Samlar du å din sambo ihop? hur gör man detta bäst?

Skriv en kommentar