SAS hade för ett par år sedan familjekonton där man kunde samla ihop poäng tillsammans med resterande delar av sin familj, och på så vis komma närmre sin drömresa. Nu har SAS äntligen släppt den nya versionen av poängdelningen – vilket de själva kallar för SAS Eurobonus Point Sharing. Ett utmärkt sätt att snabbare nå sin lyxresa med andra ord.

Vad är SAS Eurobonus Point Sharing?

SAS Eurobonus Point Sharing
SAS Eurobonus Point Sharing

Genom Eurobonus Point Sharing skapar man ett gemensamt Point Sharing-konto där man kan bjuda in upp till sju andra personer att delta i samma grupp. Alla poäng som intjänas samlas på det gemensamma kontot som kan användas till att t.ex boka bonusresor. Medlemmar kan byta eller lämna en Point Sharing-grupp efter sex månader, varvid den enskilde medlemmens poäng återgår till sitt egna konto.

Läs också: Så här kommer du iväg på minst en business class resa om året – för under 500 kr
Begränsning av medlems behörigheter
Som gruppägare kan du bestämma hur gruppens poäng kan disponeras

Den som skapar gruppen är ägare av gruppen och kan då helt administrera kontot. Man kan välja att begränsa andra medlemmars tillgång till gruppens hela poäng om man så önskar.

Ordningen som gruppens poäng används i är baseras på det datum då poängen tjänades in bland medlemmarna i gruppen.

Vad betyder det här i praktiken?

Det här är en fantastisk nyhet då det innebär att du kan bjuda in vänner och familj och slå ihop poängen som sedan kan användas som du själv önskar. Ofta har man vänner eller familj som är sällanresenärer eller som inte bryr sig om poäng, och poängen ligger ofta och ruttnar på deras konton. Genom detta kan poängen komma till nytta och du kan då ännu snabbare boka din lyxresa.

Hur funkar det med Amex 2-4-1 vouchers?

En vanlig fråga jag har fått angående nya poängdelningen och Amex-vouchers är hur dessa samspelar. Genom American Express-korten får man efter 150 000 kr en voucher som går att använda för 50% rabatt på en valfri bonusresa för upp till två personer. Vouchern är personlig, dvs. kopplad till ett specifikt Eurobonuskonto. Den goda nyheten är att det går bra att använda vouchern även när man är en del av poängdelningsgrupp. För att använda vouchern gäller det bara att man bokar från Eurobonuskontot som har vouchern kopplad till sig. Med andra ord går det bra att använda hela gruppens poängsaldo även när man använder sig av Amex 2-4-1 vouchers.

Genom att använda dig av Point Sharing kan du snabbare nå din lyxresa i business eller first class

Så här enkelt kommer du igång

 1. Klicka här för att komma till Point Sharing-sidan och för att skapa din grupp.
 2. På sidan startar du enkelt en grupp och kan därefter bjuda in de personer som du vill ska ingå i din grupp.
 3. Varje person som får en inbjudan måste godkänna sitt deltagande i gruppen.
 4. Alla poäng hos de respektive medlemmarna samlas i det gemensamma kontot och kan användas för t.ex bokning av bonusresor.
Här kan du läsa mer om SAS Point Sharing

Sammanfattning

SAS Point Sharing är en riktigt bra nyhet från Eurobonus-programmet och en funktion som omedelbart adderar värde. Genom Point Sharing är det enkelt att bjuda in vänner och familj till ett gemensamt poängkonto som gör att man snabbare kan nå sin drömresa och resa i business eller first class. Om du ännu inte kommit igång med ditt lyxresande rekommenderar jag dig att läsa min nybörjarguide.

Av

16 Kommentarer

 1. Gäller detta även statuspoäng, alltså att dessa delas inom gruppen ?

  • Damon Svara

   Ja, det går jättebra att använda FlyPremium-rabatten i samband med point sharing :).

 2. Johannes Aronson Svara

  DET HÄR ÄR FAN DET BÄSTA HITTILLS, min sambo har typ hur mycket poäng som helst från jbobet. YAY!

 3. Stort tack för tipset, såg att sas mejlat om detta men glömde läsa! 🙂 Fixat mamma+pappa+min man+min bror i samma konto, och nu har vi dessutom nog med poäng för resa i first class till thailand

  • Damon Svara

   Toppen, detta är verkligen en jättebra funktionalitet så jag är glad att SAS efter flera års väntan äntligen levererat!

 4. Mattias Skaar Svara

  (Y) har lagt in min flickvän o föräldrar nu. Gick från 120k poäng till 210k 😀

 5. Bengt svenson Svara

  bra där. går detta att göra på ngn hotellkedja också?

  • Damon Svara

   Hej,
   Bra fråga! Ingen traditionell poängpooling såvitt jag vet, däremot går det att föra över till varandras konton inom Hilton-familjen t.ex. Man kan föra över upp till 500,000 poäng per person per kalenderår, och som mottagare kan man ta emot max 2 miljoner poäng per år. Det är helt gratis och ett fantastiskt sätt att dela poäng vänner emellan.

 6. Älskar den här funktionen från SAS, jag slog ihop min och min mans konto samt våra svärföräldrar. Och nu ska vi åka till Mexiko med poängen i vinter:)

Skriv en kommentar