Sammanfattning & Prisbild: Vår världen runt resa i First Class, med slutdestination Dubai 

Antal resenärer: 2
Vi var borta i: 
14 dagar
Antal hotellnätter: 10 hotellnätter
Städer besökta (minst en övernattning): Bangkok, Dubai, New York, Seoul
Antal flygningar: 8 st – 50 timmar i First Class, 25 timmar i Business Class
Ordinarie pris, flyg: Cirka 260 000 SEK per person
Vi betalade: 60 000 poäng + rabattvoucher som ger 50% rabatt på bonusresa från American Express + 4000 SEK i skatter
Ordinarie pris, hotell: Cirka 10 000 SEK per person
Vi betalade: Cirka 6200 SEK per person

Ordinarie kontantpris: ~ 270 000 SEK per person
Vårt kontantpris: ~10 200 SEK per 
person 


Det här inlägget är en del av en artikelserie där man får följa med på min resa i First Class världen runt. Nya delar publiceras med jämna mellanrum. Håll utkik på bloggen för kommande delar.


Introduktion: Planerandet av min världen runt-resa i First Class
Loungerecension: Lufthansa First Class Terminal, Frankfurt
Flygrecension: Lufthansa First Class, Frankfurt till Chicago
Loungerecension: United Polaris Lounge, Chicago
Flygrecension: ANA First Class, Chicago till Tokyo Haneda
Loungerecension: ANA Suites Lounge, Tokyo Haneda
Flygrecension: Thai Airways First Class, Tokyo till Bangkok
Hotellrecension: So Sofitel Bangkok
Flygrecension: Thai Airways Business Class, Bangkok till Dubai
Hotellrecension: Park Hyatt Dubai
Loungerecension: Lufthansa Senator Lounge, Dubai
Flygrecension: Lufthansa First Class, Dubai till Frankfurt
Flygrecension: Swiss Business Class, Zurich till New York JFK
Hotellrecension: EVEN Hotel Times Square South
Loungerecension: SWISS Business Class Lounge, New York JFK
Flygrecension: Asiana First Class, New York till Seoul
Hotellrecension: Grand Hyatt Incheon
Loungerecension: Flera olika lounger på Incheon, Seoul
Flygrecension: LOT Business Class, Seoul till Warszawa


First Class-resa världen runt

I och med att min flickvän och jag skulle fira 3 år tillsammans i sommar ville jag planera en riktigt rolig och speciell resa för oss. Alla tecken pekade på att vi skulle få en riktigt tråkig svensk sommar, så det var viktigt att få lite city, och mycket sol på resan. Jag var riktigt sent ute med att planera den här resan, och började kolla på allvar först i maj trots att vi skulle åka i juli. Vanligtvis skulle det inte vara några problem att planera en bonusresa så sent – men sommaren är högsäsong och bonusplatserna försvinner oftast väldigt snabbt. Till slut hamnade vi på en resa som var värd en halv miljon om den köptes kontant – men betalade endast 8000 kr samt poäng som vi tjänat från våra vanliga köpbeteenden och vanor. 

Början på planerandet

Jag visste att vi både kunde vara borta i lite över 2 veckor och vi ville maximera den tiden både i luften och på marken. Redan när jag visste att denna resa skulle bli av var jag även väl medveten om att det skulle ta en hel del tid att få till den så perfekt som jag ville. Jag ville få in så många lyxiga flygningar som möjligt och samtidigt besöka så många städer som möjligt.

Vi hade länge velat besöka Dubai tillsammans och då det var lågsäsong i Dubai – vilket innebar låga priser, valde vi att sätta det som resans huvuddestination. Vi trivs i öknen under sommaren – och för en person som vill resa i lyx till låg kostnad prickade den rätt på allt det väsentliga: billiga hotell, få personer på hotellen och bra tillgång på awardflygningarna.

Utgångspunkten för resan blev alltså att ha Dubai som huvuddestination – och flyga så mycket som möjligt.

Flygbokningar

Det fantastiska med denna bokning var att den gjordes mer eller mindre i samband med att SAS uppgraderade sina bokningssystem. Under en kort period innebar bokningssystemet att man kunde flyga kors och tvärs till samma pris som en direkt resa. Score, tänkte jag direkt. Desto fler lyxiga flygningar och roliga städer på vägen desto bättre!

Jag var peppad!
Min reaktion när jag insåg vilken dunderresa vi skulle få åka på

Den enda begränsningen jag hade var att jag fick ha max 8 segment (dvs. enskilda flygningar) på bokningen och att jag inte fick stanna i någon stad längre än 24 timmar (utöver destinationen som då skulle bli Dubai). I övrigt var det helt fair game.

Hitta rätt flyg är alltid en utmaning, men till slut blev det rätt

För att kunna använda alla flygningar vi fick ha på en enda bokning på bästa sätt så började vi resan i Frankfurt och avslutade i Warszawa. Jag köpte en separat biljett för cirka 1000 kr t/r till Frankfurt och från Warszawa.

Resan påbörjas i stil i Lufthansas First Class, som är en av mina absoluta favoritprodukter. Få flygbolag kan slå Lufthansa i helhetsupplevelsen.

Frankfurt - Chicago i Lufthansas First Class
Frankfurt – Chicago i Lufthansas First Class

Vid ankomst i Chicago har vi några timmar i loungen innan det är dags för nästa flygning med det japanska flygbolaget ANA i First Class, denna gång mellan Chicago och Tokyo.

Chicago - Tokyo i ANAs fantastiska First Class.
Chicago – Tokyo i ANAs fantastiska First Class.

Väl i Tokyo har vi ett par timmar att döda i Suites-loungen (First Class-loungen) innan det bär vidare till Bangkok. Du kanske tänker – är man inte dödstrött efter detta? Nej då, efter lite mat och dryck är det bara att lägga sig ned i den bekväma sängen så landar man utvilad.

Tokyo-Bangkok i Thais First Class
Tokyo-Bangkok i Thais First Class

Väl i Bangkok har vi lite över en dag att spendera på ett av mina favorithotell i världen: So Sofitel Bangkok som det kommer en separat recension på. Dagen efter åker vi vidare till Dubai – och resans slutdestination.

Bangkok - Dubai i Thais Business Class
Bangkok – Dubai i Thais Business Class

Efter ungefär en vecka i Dubai flyger vi vidare till Frankfurt i Lufthansas First Class, och därefter vidare till New York med Swiss Business Class.

Zurich - New York i Swiss Business Class
Zurich – New York i Swiss Business Class

Vi får mer eller mindre exakt 24 timmar i New York för att äta gott och hänga i staden innan det bär vidare till Seoul med Asianas First Class.

New York - Seoul i Asianas First Class
New York – Seoul i Asianas First Class

Slutligen har vi cirka en natt på en av de bättre flygplatshotell jag bott på i Seoul innan det bär av till Warszawa med LOTs Business Class.

Seoul - Warszawa i LOT Business Class
Seoul – Warszawa i LOT Business Class

I slutändan ser rutten ut enligt följande – inte direkt den rakaste vägen till Dubai :-):

Vår rutt runt jorden
Vår rutt runt jorden

 

Vad kostade det?
Om biljetten skulle köpas kontant skulle den kosta närmare 260 000 SEK per person.
Om biljetten skulle köpas kontant skulle den kosta närmare 260 000 SEK per person.

Jag betalade 60 000 Eurobonuspoäng + 4031 kr i skatter och avgifter per person,  plus en 2-4-1 voucher från American Express som man får efter ha spenderat 150 tkr under ett år på ett av SAS Amex-korten, läs mer om det här.

Vi betalade alltså poäng som vi tjänat från våra vanliga köpbeteenden och vanor, samt 8000 kr totalt för en resa som för oss båda hade kostat över en halv miljon att köpa kontant.

Medans det inte är möjligt att boka en sådan här galen rutt längre, så kommer det ofta upp liknande möjligheter för fantastiska bonusresor till låg kostnad, och jag tar alltid upp dem här på bloggen.

Hotellbokningar

Vi hade stopp i Bangkok, Dubai, Seoul och New York. Dubai var destinationen för denna resa och där vi bodde 7 nätter och vi ville verkligen få en hel del avkoppling, mest hänga vid poolen och äta gott vilket vi fick genom att boka lyxhotellet Park Hyatt Dubai, där vi fick ett helt fantastiskt pris.

Park Hyatt Dubai
Riktigt avkopplande vistelse på Park Hyatt Dubai

I Bangkok bodde vi på ett av mina absoluta favorithotell på jorden, So Sofitel Bangkok som helt klart är en pärla i en stad med överskott av lyxhotell. I Seoul bodde vi på flygplatshotellet Grand Hyatt Incheon. I New York använde jag mig av en cashback-kampanj som gav oss 800 kr tillbaka på hotellbokningen och valde då att boka EVEN Hotel Times Square. Mer om hotellen i kommande inlägg.

Sammanfattning

Den här fantastiska resan innebar 77 timmar ombord i premiumklasser, till ett oslagbart pris. Det här var utan tvekan en av de bästa resorna jag gjort – och även den resan som gett bäst värde för poängen.  En helt magisk resa med många roliga flygningar och lyxiga hotell.

Håll ett öga öppet för nästa del, tack för att du läser!

Av

7 Kommentarer

 1. Oj, hur orkade ni flyga sådär mycket? Men mycket spännande, jag följer med spänning! 😀

 2. SAS måste ju ha förlorat pengar på den här resan som du gjorde.. vilket av flygen var din favorit?

  • Damon Svara

   Oj, bra fråga. Jag älskar verkligen Lufthansas First Class så får nog säga den, men läs de olika recensionerna så berättar jag om de olika flygningarna. Alla flygningar har varit bra på sina egna sätt.

 3. WOW! Blir jätteledsen att vi precis köpte nytt köp på IKEA för 50 000 kr och betalade med bankkort. Nu blir det klart Amex snart

 4. Hur länge sedan var detta? Var det problem att få igenom routingen? Som du skriver så går det väl knappast att få igenom denna längre tyvärr. Fast verkar dock gå att åka till Asien via Usa nu igen…

  • Damon Svara

   Hej Magnus. Detta var i somras. Det stämmer att sådan här routing inte längre är godkänd, men går precis som du säger köra andra spännande routings! 🙂

Skriv en kommentar