Många läsare har hört av sig och vill veta mer om hur jag får ner priserna på mina hotellbokningar. Det här är första delen av en ny contentserie om hotellstrategier som jag kommer publicera.

Den första delen handlar om hur du kan få tillbaka pengar från bokningar som du gör på hotell. Det kan innebära en stor besparing och är egentligen low-hanging fruit när man ändå ska göra en bokning.

Min strategi när jag bokar hotell

Vår vistelse på The Westin Doha blev billigare då vi fick cashback
Vår Marriott Bonvoy Gold-status som vi fick genom Amex Platinum gav oss en uppgradering till en otroligt fin 105 m2-svit på The Westin Doha, som vi dessutom fick cashback på

Majoriteten av mina flyg och ungefär hälften av mina hotell bokas med poäng. Resterande bokar jag med pengar. För mig är målet alltid att betala så lite som möjligt för så lyxig upplevelse om möjligt. Ett par saker är därför vägledande för mig när jag bokar hotell:

 1. Jag bokar vid kampanj eller vid ett prisläge som jag tycker ger bra värde för pengarna – och jag försöker pressa priserna så gott som jag kan. I denna artikel berättar jag hur man kan hitta bästa pris på hotell, och använda sig av s.k. prisgarantier för att ibland kunna få uppemot 25% rabatt på det publicerade priset.
 2. Jag bokar alltid direkt hos hotellet. För er som läst min Nybörjarguide så vet ni att jag alltid rekommenderar man bokar direkt hos hotellet eller flygbolaget. Man ska alltså inte boka genom tredjepartssajter. Anledningen är simpel: genom att boka direkt får man bäst behandling, man kan tjäna poäng och få förmåner i respektive bolags lojalitetsprogram och man slussas inte vidare om något går fel.
 3. I den mån möjligt bokar jag hos hotell jag har status hos. Genom mitt American Express Platinum-kort får jag gratis status i bl.a Hilton och Marriotts lojalitetsprogram. Statusen ger bra förmåner såsom uppgraderingar, gratis frukost, VIP-behandling och sena/tidiga utcheckningar m.m.
 4. Vissa hotell har särskilda förmåner om man bokar genom Fine Hotels & Resorts som är ett hotellprogram som Amex Platinum-medlemmar har tillgång till som ger förmåner, bland annat gratis frukost, VIP-behandling och krediter på runt 900 kr.
 5. I vissa fall säljer hotellprogram poäng till kampanjpriser och då brukar jag då och då köpa poäng för pengar. Det kan vara otroligt bra värde om man t.ex vill boka en vistelse på ett dyrare lyxhotell, där poängpriset blir mycket lägre än att boka rummet kontant.

Få upp till 15% cashback på bokningar genom Mr Rebates

Under 2019 fick jag tillbaka mer än 10 000 kr (!) med ett enkelt trick: cashback genom Mr Rebates.  Till skillnad mot liknande svenska tjänster som Refunder har Mr Rebates tillgång till cashback hos de största hotelgrupperna (Hilton, Marriott, IHG m.fl.).

Varje gång jag har bestämt mig för att boka ett hotell kollar jag på Mr Rebates för att se nuvarande cashbackerbjudande. Beroende på kampanjer ligger cashback på mellan 3-15% för hotellbokningar, och något högre för hyrbilsbokningar.

Bli medlem hos Mr Rebates gratis och få $5 på en gång*

* Följer du min inbjudan så får du $5 insatt på ditt Mr Rebates-konto på en gång, och jag får också en bonus. Du behöver inte ange något under registreringen – din bonus kommer in automatiskt.

Så här funkar det: 

 1. Använd Mr Rebates sökfunktion för att hitta hotellgruppen du letar efter (t.ex Hilton). Du kan också få en översikt över alla erbjudanden som finns i resekategorin här.
 2. Klicka på länken på Mr Rebates och boka ditt hotell som vanligt.
 3. Efter din vistelse kommer du att få pengar tillbaka i ditt cashback-konto.
 4. Du kan därefter ta ut pengarna i amerikanska dollar (USD) till ditt PayPal-konto. Du måste ha minst $10 på ditt konto för att ta ut pengarna – du får $5 genom att bli medlem.

Det är ingen skillnad att boka direkt via hotellets hemsida eller att gå via Mr Rewards – bonusen är att du får lite pengar tillbaka!

Det går även att tjäna cashback på flyg och hyrbil genom Mr Rebates, men fokus i denna artikel är hotellbokningar. 

Exempel på cashback på Sofitel Bangkok Sukhumvit

Jag fick 12% cashback på hotellpriset när jag bodde på Sofitel Bangkok Sukhumvit
Jag fick 12% cashback på hotellpriset när jag bodde på Sofitel Bangkok Sukhumvit

För ett par dagar sedan skrev jag en recension om Sofitel Bangkok Sukhumvit. Hotellet ingår i hotellgruppen Accor Hotels som använder sig av Mr Rebates. Vid skrivande stund ligger cashback hos Accor på 6% men vid bokning var det kampanj, således var cashback på 12%.

Min hotellvistelse kostade 1250 kr/natt, eller totalt 6250 kr för fem nätter. För detta fick jag från Mr Rebates $81,22 (cirka 800 kr). Pengarna kom prompt in på mitt Mr Rebates-konto efter min vistelse och jag kunde ta ut dem på till mitt PayPal-konto.

Jag fick alltså 800 kr genom att klicka på en länk och sedan boka som vanligt. Win-win.

Sammanfattning

Genom Mr Rebates kan du få uppemot 15% i cashback på hotellbokningar som du ändå hade gjort. Du bokar fortfarande direkt hos bolagets egna hemsida och får samma skydd och förmåner som du annars hade fått, med tillägget att du får pengar tillbaka.

 

Av

8 Kommentarer

 1. ÄNtligen! Jag är säker på att jag inte är den enda som skrivit till dig om det här, men så glad att du börjat skriva denna artikel då jag verkligen gillar dina flyginlägg men oxå vill få bättre priser på hotell

 2. Tack för tipset! Vi bokade två rum på Accorhotels.com nu, 30k, 1,800 kr i cashback 😀

 3. Hejsan! När brukar det vara högre cashback på t.ex Hilton? Tack

  • Damon Svara

   Tyvärr är det svårt att svara på den här frågan: det varierar, men det kommer lite då och då! T.ex har Accor haft 12% flera gånger under året. Hilton har haft dubbel cashback 2 gånger senaste månaderna. Mitt tips är att hålla utkik på Mr Rebates! Vi hörs 🙂

 4. Fredrik Johansson Svara

  Tjena Damon,
  Tack för tipset om Rebates. Har signat upp mig. Kan man fortfarande boka med sitt inlogg (marriot Reward ) på tex Marriot. Slussas man bara via en portal eller hur funkar de?
  //Fredrik Johansson
  FFL på FB….. 🙂

  • Damon Svara

   Hej Fredrik! Japp, du kan vara inloggad när du använder dig av Mr Rebates. Det jag rekommenderar att du gör är att först logga in på sidan, och därefter gå till Mr Rebates och bli ”vidarebefordrad” till hemsidan och därefter genomföra din bokning som vanligt.

Skriv en kommentar